En Digital dag med stort D

Den 2 oktober 2020 genomfördes Digital@Idag:s temadag ute i landet ihop med ett livestreamat fullmatat program från Studion, Kulturhuset i Stockholm om digitaliseringens utmaningar och möjligheter. 215 aktörer medverkade och arrangerade 285 aktiviteter på 110 orter – från Kiruna i norr till Trelleborg i söder.

Step2 fick äran att projektleda och producera det livestreamade eventet i Stockholm där statsråd, företagsledare, entreprenörer, representanter från stiftelser, fackförbund och ideella sektorn deltog som scenaktörer i ett lärande och inspirerande program om digitaliseringens framfart i vårt samhälle. Från två olika scener varvades debatter och intervjupass med filmproduktionsinslag och kulturinslag. Flertalet orter kopplades ihop i vår livestreamade plattform och många scenaktörer deltog över länk. Programledarduon Katarina Pietrzak och Jenny Reichwald ledde oss skarpt genom dagens bärande budskap av digitaliseringens möjligheter och utmaningar ihop med betydelsen av samverkan, mod, mångfald, skifte av mindset och öppenhet mot en ny form av ledarskap.

Innehållet och attraktionskraften till programmet var så starkt att SVT Forum var där med ett filmteam hela dagen och eftersände nästan 7 timmar av programmet uppdelat i 3 block i SVT2 strax därefter.

 

Digital@Idag är en folkbildningsrörelse som arbetar för att inspirera alla människor till att kunna och vilja var med i den digitala utvecklingen. Syftet med initiativet är att stärka Sveriges förutsättningar att möta de stora förändringar som sker i samhället som en effekt av digitalisering, automatisering och nya affärsmodeller. 

Foto: ©Pelle T Nilsson/SPA

Kund

Digital@Idag

 

Vem har grundat Digital@Idag? 

Digital@Idag har initierats av Forum för Omställning, (FfO), Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA), Landsorganisationen i Sverige LO, Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Statens servicecenter.

Kontakta oss så berättar vi mer!